miercuri, 14 aprilie 2010

Doneaza o carte !Liga Studenţilor Basarabeni din România a iniţiat un proiect de dotare a şcolilor rurale din Republica Moldova cu carte românească, intitulat
„Trimite o carte peste Prut”.

Astăzi majoritatea bibliotecilor din satele Republicii Moldova nu dispun de un număr suficient de cărţi în limba română cu grafie latină, păstrându-le pe cele editate înainte de 1989. Deşi în ultimii 20 de ani peste Prut s-au editat cărţi în română, criza economică permanentă şi sărăcia, lipsa fondurilor suficiente de la buget nu au permis înlocuirea cărţilor vechi cu unele noi.
Aceeaşi stare de lucruri priveşte şi bibliotecile şcolilor din zonele rurale.
Lansam un apel către toți cei care sunt dispuși să ne sprijine în desfășurarea acesteia, donarea propriu-zisa a cartilor, promovarea campaniei si strangerea efectiva a cartilor,amenajarea unor puncte de colectare in Piatra Neamt.

Liga Studentilor Basarabeni Romania se angajează să asigure inventarierea, împachetarea şi transportul cărţilor la destinatie.

Cărțile vor fi donate în mai multe etape, având în vedere că realizarea campaniei depinde inclusiv de formalitățile legate de trecerea frontierei, de transportarea cărților, precum și de alți factori greu de prevăzut.

Campania are ca beneficiari bibliotecile și şcolile din zona rurala. Aceste biblioteci au fost selectate pe criteriul lipsei de cărţi în limba română şi a numărului de copii înscrişi. Sunt binevenite cărţi de literatură românească şi universală, poezie, enciclopedii, atlasuri, carte şcolară, precum și literatură istorică etc.

Vă suntem recunoscători şi vă mulţumim anticipat pentru ajutorul pe care ni-l oferiţi şi pentru contribuţia pe care o aduceţi la rezolvarea unei probleme endemice şi, pentru mult timp, aparent iremediabile în Republica Moldova.
Pentru mai multe detalii va puteti adresa:

Alina Sclifos – Liga Studentilor Basarabeni Bucuresti

Tel: 076 888 29 85


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Contacteaza prin Yahoo Messenger

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More