sâmbătă, 17 aprilie 2010

Ecologizarea muntelui Cozla, un mare succes!
Astazi, 17 aprilie 2010 ora 10:00 ne-am intalnit cu mic cu mare pe platforma din fata Colibelelor Haiducilor, in jur de 40 de persoane care fac parte din grupuri de karate, motociclism ba chiar si cei din Tineretul National Liberal. In doua ore am strans cu totii in jur de 10 metri cubi de deseuri.

Multumim, Domnului Paul Pintilie. Sensei al unui grup de carate prezent si organizator la aceasta actiune, care a preluat cuvantul si ne-a impartit pe echipe si zone.

Multumim, Domnului Gabriel Visan. Presedintele Tineretului National Liberal precum si echipei sale pentru prezenta si implicare in aceasta actiune ecologica.

Multumim, Doamnei Luminita. Patroana barului Dracones pentru idee, initiativa, organizare si invitatie.

Multumim, Domnului Ionel Ploaie. Director General la firma de salubrizare Brantner care a avut un rol foarte important la aceasta actiune ecologica si ne-a sprijinit cu saci menajeri, masina pentru transportul deseurilor care mai departe vor fi reciclate sau arse. Domn pe care l-am invitat sa ne scrie parerea dumnealui despre aceasta activitate ( in continuarea articolului ).
Cuvintele Domnului Ionel Ploaie...
Eco(ul) unei actiuni ECO…..

…Joi, 15 aprilie 2010, ora 10:46 AM ….primesc un mail …
“Buna ziua!
Ma numesc Caloianu Lucian-Mihai, am 23 de ani sunt din Piatra Neamt . Prin prezentul e-mail doresc sa aduc la cunostiinta actiunea de colectare a gunoaielor de pe muntele Cozla.
Ne-am unit mai multi tineri, am facut o echipa numeroasa iar sambata 17 aprilie ora 10:00 ne vom intalni la Colibele Haiducilor pentru a porni la treaba. S-au alaturat si grupuri de motociclisti, biciclisti, carate.
Rugamintea care o am la dumneavoastra este sa ne ajutati daca se poate….”

Reactionez instant si zic da fara sa ma gandesc prea mult …. Invit tanarul la mine pentru a discuta detaliile actiunii. Donez sacii, organizez oamenii pentru sambata. Imi place ideea si imi place mai mult ca nu vine de la cineva care urmareste neaparat un interes anume (a se citi promovare).

Sambata dimineata, ora 10:20 sunt pe platou la Colibele Haiducilor, observ ce se intampla…. Se strange lume (destul de multa, se putea si mai mult insa dar a fost OK oricum). Se vine cu trotineta, bicicleta, Golf-ul, ML-ul…. Clar imi place. Se presupune ca actiunea se va sfarsi in jurul orei 14 cand va veni masina mea sa ridice ceea ce s-a adunat. Observ ceva nori si ma gandesc la riscul de a “se sparge gasca” mai repede decat ne asteptam asa ca fug imediat la “baza”, imi iau o salopeta, iau masina de gunoi si plec urgent spre Cozla.

Ajung acolo si constat ca deja exista “material” adunat…. Incep sa incarc masina. Nu spun numanui cine sunt. Observ si atat. Se termina actiunea, se fac poze cu “maimuta” (a se citi masina plina de gunoi). Lume fericita, multumita, aerisita si cu bateriile incarcate de la vremea de afara.

In loc de concluzii…….

Rusine sa va fie stimati concetateni care confundati natura cu tomberonul. Rusine sa va fie falsi iubitori de natura care iesiti la o plimbare prin padure si o batjocoriti in felul in care o faceti. RUSINE ! (cifrele arata o colectare rapida in doua ore de aproximativ 10 metri cubi de deseuri)

Felicitari tuturor celor care au iesit astazi pe Cozla pentru a trage un semnal de alarma. Felicitari tuturor…copii, tineri, motociclisti, biciclisti, karatisti … OAMENI!

Este tot ce pot sa va spun tuturor care ati participat astazi pe Cozla.

Am constatat cu surprindere si placere ca spiritul ECO exista in multa lume si nu doar la nivel declarativ. Toti cei care au fost astazi acolo au facut-o din pasiune si dragoste de natura si nu urmarind un scop anume.
Va rog sa-mi permiteti sa-mi scot palaria in fata voastra a tuturor.
Cu stima/Mit freundlichen Grüßen/Best regards"
Ec. Ionel PLOAIE
Director General
E-mail: ipl@brantner.ro


4 comentarii:

Carmen spunea...

Am participat cu mare placere la actiunea de ecologizare de astazi.A fost o reusita si speram sa o repetam cat de curand.
Cu simpatie,
Tineretul National Liberal. :)

Andreea Hash spunea...

felicitari pentru actiune

Lucian spunea...

Multumesc Andreea si poate vei veni si tu la urmatoarele actiuni...

Anonim spunea...

BRAVO ACTIUNE SUCCES IN VIITOR SA NU FIE UN FOC DE PAIE PERSEVERENTA SA PERSISTE IN ACTIUNILE VOASTRE

Trimiteți un comentariu

Contacteaza prin Yahoo Messenger

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More