luni, 24 mai 2010

Colectarea pilot in proiectul LDIR

Fiind plecat in tabara de ecologizare a lacului Pangarati organizata de EcoMoldavia, nu am apucat sa aud/citesc despre reusita de la Cluj a celor implicati in proiectul "Let's do it,Romania" dar am putut citi pe blog-ul lor mai multe detalii, ba chiar spre surprinderea mea sa vad in sfarsit pe un post national o stire despre LDIR.


Pe marginea drumului sau adunate pe malul apelor. Asa zac gunoaiele in Romania. Peste 3.000 de voluntari au vrut sa dea un exemplu care, spera ei, va fi copiat si de ceilalti. Oamenii au strans tone de deseuri lasate de cei care au uitat de bunul simt.

Voluntarii s-au adunat in centrul Clujului, insa, pentru curatenie, au mers catre periferie, unde localnicii obisnuiesc sa iasa la gratar si iarba verde.

Ce au gasit acolo? De toate! Pahare, cartoane, pungi de tot felul si sticle. Cu alte cuvinte, s-au umplut repede mii de saci cu resturi.

Dintr-un foc, s-au adunat 135 de tone de gunoi, semn ca romanilor nu le pasa de natura absolut deloc si sunt departe de civilizatie.

Cei care participa la aceasta campanie spun ca sambata a fost doar o incalzirea pentru ce se va intampla in toamna.


 Felicitari voluntarilor de la Cluj! Felicitari coordonatorilor si felicitari organizatorilor "Let's do it,Romania"


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Contacteaza prin Yahoo Messenger

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More