joi, 14 octombrie 2010

Primul site pentru Protectia Animalelor

Protectiaanimalelor.org este o platforma pentru mobilizare sociala si voluntariat in domeniul protectiei animalelor. Prin ea facem o incercare de a reuni vocile a sute de mii de oameni, aparatori ai drepturilor animalelor in Romania. Proiecte viitoare care urmaresc protectia animalelor vor fi dezvoltate cu mai multa usurinta la nivelul intregii tari, beneficiind de participarea membrilor grupurilor locale.
Inregistreaza-te si alatura-te unui grup chiar acum!
Protectiaanimalelor.org sta la dispozitia tuturor ONG-urilor pentru a-si gasi voluntari, dar si voluntarilor pentru a-si face prieteni si pentru a da voce initiativelor personale.
Urmatorul nostru proiect “Mergem Impreuna“, va mobiliza voluntari din toata tara pentru a face vizite adaposturilor de caini. Acestia vor obtine date de contact, statistici si fotografii cu cateii de la fiecare adapost, pentru a promova adoptia lor pe Adoptiicaini.ro.
. . .
Animalele sunt fiinte sensibile, capabile sa simta durere sau placere ca si noi. Au abilitatea de a iubi si de a respecta membrii aceleiasi specii si chiar altele.
Desi alegem diferite nivele de respect si protectie in relatiile cu membrii altor specii, trebuie sa ne aducem aminte intotdeauna ca avem nevoie unii de altii. Fiecare specie este o veriga care face posibila viata pe Pamant asa cum o stim, iar declinul unei specii are consecinte asupra tuturor.
Suntem foarte atasati de animalele de companie pentru ca ne sunt alaturi in momente dificile, ne alunga tristetea si ne imbunatatesc viata.  Din pacate, abandonul si iresponsabilitatea oamenilor care nu tin sub control reproducerea cainilor din gospodarie creeaza in continuare probleme.  Implicarea ONG-urilor in rezolvarea acestor probleme este remarcabila in unele cazuri, dar nu suficienta. De aceea, unul din scopurile noastre, prin protectiaanimalelor.org, este sa identificam si sa promovam solutii durabile pentru gestionarea cainilor comunitari, adaptate necesitatilor locale.
Animalele crescute pentru hrana si imbracaminte, in ferme aflate la distante mari de nucleele societatii civile, au de multe ori parte de conditii de viata precare. Normele europene de crestere a animalelor, care trebuie respectate si de Romania, nu sunt intotdeauna suficiente. Controalele Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA.ro) sunt cele care pot identifica si sanctiona orice abateri de la aceste norme. Daca intalniti astfel de cazuri luati atitudine si depuneti o reclamatie.
O alta misiune a platformei protectiaanimalelor.org este de a promova reducerea progresiva a consumului de carne. E bine pentru mediu, pentru sanatatea noastra si pentru animale, fireste. Comisia internationala a ONU pentru managementul resurselor sustenabile arata ca agricultura foloseste 70% din cantitatea globala de apa dulce, 38% din suprafata de pamant si este responsabila pentru 19% din emisiile de gaze cu efect de sera. In contextul in care populatia globala continua sa creasca, procesele de crestere a animalelor si de productie a alimentelor vor contribui la degradarea mediului si la schimbarea climei.
In privinta animalelor salbatice, Romania se poate mandri cu faptul ca pe teritoriul ei inca mai regasim aproximativ jumatate din animalele salbatice din Europa in habitat natural. Aceste animale trebuie protejate in conformitate cu gradul de risc al disparitiei din fauna locala. Faptul ca o serie de animale ca elanul, dropia sau broasca testoasa de uscat au disparut constituie o pata neagra in istoria noastra. Vanatoarea nesabuita si distrugerea habitatelor sunt principalele cauze care au condus la extinctia acestora.
Biblia priveste cu intelepciune ocrotirea speciilor amenintate cu disparitia, transmisa atat prin faptele lui Noe cat si prin cele zece porunci. “Porunca a şaptea cere respectarea integrităţii creaţiei. Animalele, ca şi plantele şi lucrurile neînsufleţite, sunt în mod natural destinate binelui comun al omenirii din trecut, din prezent şi din viitor. Folosirea resurselor minerale, vegetale şi animale ale universului nu poate fi separată de respectarea exigenţelor morale. Stăpânirea acordată de Creator omului asupra lucrurilor şi fiinţelor nu este absolută; ea este măsurată de grija pentru calitatea vieţii aproapelui, inclusiv a generaţiilor viitoare; cere un respect religios faţă de integritatea creaţiei.” – Din catehismul bisericii catolice

Ionut Parausanu – Fondator Protectiaanimalelor.org, Adoptiicaini.ro, Adoptiipisici.ro
E-mail: eco.semnal@gmail.com
Tel.  0727.769.509 / 0749.910.512
Fax. 0215.698.840


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Contacteaza prin Yahoo Messenger

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More