joi, 14 octombrie 2010

Recicleaza hartia, Copacul de Hartie te ajuta...

Efectul defrisarilor masive din ultimii ani ne afecteaza pe toti, indiferent daca locuim in mijlocul unui oras sau la marginea unei (foste) paduri: poluare, alunecari de teren, schimbari climatice majore. Cu totii contribuim la aceasta distrugere! O persoana 'consuma' anual aprox. 65m3 de lemn - transformati in 320 kg hartie (ziare, reviste, ambalaje, documente de birou etc).

Noi cei de la mediaORG credem ca este momentul sa inversam acest proces, de aceea am initiat si implementat Copacul de Hartie - un proiect inovativ care are ca scop protectia mediului prin reducerea cantitatii de hartie care este aruncata la gunoi (reducere deseuri), prin cresterea cantitatii de hartie reciclata (reducere numar de copaci taiati pentru producerea hartiei) si respectiv prin refacerea zonelor verzi (plantarea de copaci).

Este o solutie atat de simpla incat ne-am tot intrebam de ce nu a facut nimeni asa ceva inaintea noastra: strangem hartie de la firme (mici si mari), o ducem la un centru de colectare si, cu banii primiti, cumparam puieti pe care-i plantam in parcuri sau in locul copacilor taiati in zone forestiere. Dincolo de simplitatea ideei insa este nevoie de implicare si de dispozitia de a invata sa fim atenti cu resursele pe care le avem. Si de a constientiza ca din clipa in care venim pe lume suntem un poluator, mai mic sau mai mare. Important insa este sa compensam prin actiunile noastre de zi cu zi impactul pe care il avem asupra mediului.

Daca vreti sa intrati in proiect trebuie sa stiti ca...

Momentam activam numai in Bucuresti, urmand ca sa ne extindem si in Cluj-Napoca, Constanta, Craiova, Iasi si Timisoara.

Avem rugamintea de a citi cu mare atentie acest mesaj si de asemenea, de a trimite colegilor informatiile pe care le considerati importante pentru intreaga echipa.

    Persoane juridice: 1. Pentru o colaborare de lunga durata semnam un acord de parteneriat (se poate downloada cand se completeaza formularul de inscriere in proiect, acest model poate fi imbunatatit de advocatii dvs.). 2. Nu exista taxa de inscriere in proiect (vezi detaliile legate de oportunitatiile de finantare ale proiectului). 3. Avem nevoie de o persoana de legatura care sa informeze intregul colectiv despre implicarea companiei in proiect (pentru ca sa se cunoasca de toata lumea care sunt reguliile de reciclare si pentru ca, in cazul in care persoana de contact lipseste, oricine altcineva sa ne poata preda hartia). 4. Hartia este de prefarat sa fie predata in saci menajeri. 5. Programarile se fac completand formularul de la sectiunea Programare. 6. Programul nostru de lucru este L-V: 9-17 sau sambata 9-12 Persoane fizice Cu exceptia faptului ca nu semnam un acord si ca facem preluarea hartiei exclusiv sambata, restul informatiilor de la persoane juridice se aplica si aici.
Ce si cum reciclam ?

Numai Hartie

Cantitatea minima 50 Kg. Nu am vrut sa impunem un plafon minim insa numai de la aceasta catitate in sus ne acoperim cheltuielile cu combustibilul (colectorii for-profit vin de la minim 500/1000 de kg). Rugamintea noastra este sa strangeti cat de mult puteti, in functie de spatiul disponibil pentru depozitare.

Hartia (cu exceptia documentelor care trebuie tocate din ratiuni de confidentialitate) este bine sa fie lasata INTREAGA, PRESATA si NEMOTOTOLITA. Se pot recicla: consumabilele de hartie (e.g., hartia de imprimanta, caiete, agende, plicuri, etc), ziare, reviste, oferte promotionale, anuare, cataloage produse.

 NU SE RECICLEAZA servetele, batistele de unica folosinta, hartia igienica, sau hartia/cartonul care a ajuns in contact cu mancarea.

Insistam ca aceste reguli sa fie cunoscute de intreaga echipa, astfel evitam situatiile neplacute in care hartia este amestecata cu gunoi sau acelea in care ocupa foarte mult loc desi este o cantitate foarte mica.

Mai multe detalii de contact gasiti aici

Sursa: CopaculDeHartie.ro


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Contacteaza prin Yahoo Messenger

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More