vineri, 19 noiembrie 2010

Human Animal Rights Romania ajuta animalele strazii...


Cine suntem noi? Human and Animal Rights Romania este o asociatie non-profit din Bucuresti, finantata din donatii si sponsorizari, al carei scop este sa salveze animalele de pe strazi, sa le sterilizeze si apoi sa intermedieze adoptia lor in tara si strainatate. Pana acum, asociatia a reusit sa gaseasca familii iubitoare pentru sute de caini si pisici in tara, dar si in strainatate.
Asociatia a fost infiintata la inceputul anului 2010 de Cristina Topescu, vedeta TV, mare iubitoare de animale. In sprijinul initiativei ei s-au alaturat voluntari straini si romani, dorinici sa contribuie la scaderea numarului animalelor fara stapani din Romania prin metode civilizate, in conformitate cu normele europene.
Sistemul nostru de lucru se desfasoara in felul urmator: orice animal salvat de pe strada de catre voluntarii nostri este tratat, operat (daca este cazul), sterilizat si apoi plasat in grija unei familii adoptive temporare. Cum optiunile de fostering sunt totusi destul de limitate, multe animalute ajung sa locuiasca in adaposturi construite de HAR in Bucuresti, pana cand li se gaseste o familie care sa ii adopte.
De unde vine plusvaloarea HAR.
Nu suntem in competitie cu nimeni, din contra, incercam sa formam o comunitate cu celelalte asociatii de protectie a animalelor din Romania pentru a servi obiectivului nostru comun, acela de a salva cat mai multe animale de pe strazi si de a le oferi o viata decenta. De aceea, HAR este un partener constant pentru multe asociatii si adaposturi din Bucuresti si din tara, pe care le ajuta in gasirea de familii iubitoare pentru animalele pe care le-au salvat, in special in strainatate.
Contactele cu strainatatea de care dispun vountarii nostri expati ne asigura o colaborare eficienta cu asociatii si adaposturi din Germania, Austria si Elvetia. Lunar, cu ajutorul donatiilor din partea lor, dar si din partea persoanelor fizice din Romania interesate de soarta animalelor fara stapan, reusim sa trimitem lunar zeci de animale spre adoptie in aceste tari. Acolo, majoritatea animalelor sunt adoptate direct de catre familiile care si-au ales preferatul de pe site-ul nostru, http://www.humananimalrights.com/ (care functioneaza in trei limbi: romana, engleza si germana), iar altele raman o perioada in adaposturile de acolo ale asociatiilor partenere, beneficiind de conditii mai mult decat decente de trai, pana la finalizarea procesului de adoptie.
Ne alaturam efortului depus de asociatiile partenere pentru a educa populatia cu privire la protectia animalelor fara stapan. Sustinem metoda sterilizarii/castrarii in randul animalelor comunitare pentru a stopa inmultirea necontrolata a acestora si promovam conceptul de voluntariat, cel de foster parents, dar si cel de a adopta un animal pentru a-l salva (compasiune si responsabilitate), ci nu de a-l cumpara de la petshop (capriciu).
Obiectivele noastre pentru 2011:
Construirea unui adapost nou, in care sa cazam temporar animalele salvate, pana la adoptarea lor. Pentru acest lucru avem nevoie de sprijin financiar.
Continuarea intermedierii a cat mai multe adoptii in straintate, pentru ca acolo, animalele salvate de noi pot avea o viata decenta. Poze si povesti de succes gasiti pe site-ul nostru, dar si pe pagina de Facebook a Human and Animal Rights Romania.
Continuarea procesului de sterilizare a animalelor fara stapan in Bucuresti si in tara, cu ajutorul cabinetelor veterinare partenere, dar si al altor asociatii de protectie a animalelor.
Speram ca oamenii sa inteleaga faptul ca facem un bine in societate, ajutand atat animalele in nevoie sa aiba o sansa la viata, ci si comunitatea locala, care isi doreste sa nu mai vada animale abandonate pe strazi. Nu in ultimul rand, cei care doresc sa se implice, vor descoperi o asociatie bine organizata, unita si ambitioasa, care le va oferi numeroase motive de satisfactie.
Va rugam vizitati-ne pe http://www.humananimalrights.com/


6 comentarii:

GABI HOPE spunea...

BRAVO,BRAVO,BRAVO,SPER SA REUSITI SA AJUTATI CAT MAI MULTE ANIMALE SA-SI GASEASCA STAPANII DE CARE AU ATATA NEVOIE.MULT NOROC IN TOT CEEA CE FACETI.

Caloianu Lucian - Mihai spunea...

Poti intra si tu in echipa lor!

Anonim spunea...

linkul http://www.humananimalrights.com/ nu este functional

eu spunea...

Rog vezi pagina aceasta despre pisicutele dintr-un cartier din Bucuresti. Azi a avut loc o crima si nu e prima data. http://www.facebook.com/PisicuteleDinStrDonizetti

Anonim spunea...

Confirm, link-ul duce la un site ce contine numai reclame, nu are absolut nici un fel de continut! Mai exista asociatia asta, sau a ramas doar fantoma ei?

Anonim spunea...

S-au transferat la http://www.helpinganimalsromania.org

Trimiteți un comentariu

Contacteaza prin Yahoo Messenger

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More