joi, 3 martie 2011

Mai Mult Verde - Am lansat proiectul educaţional EcoChampions împreună cu Grupul CEZ

Asociaţia MaiMultVerde şi Grupul CEZ au lansat EcoChampions, un proiect educaţional prin care vor fi create cluburi de voluntari în 10 şcoli şi licee din judeţul Constanţa. Tema abordată în cadrul cluburilor este protecţia mediului, iar aproximativ 200 de elevi vor participa la cursuri teoretice şi practice referitoare la ecologie şi managementul proiectelor de voluntariat. Gândit ca un concurs între cele 10 şcoli participante, programul îşi propune ca la finalul celor patru luni, echipele să poată propune şi implementa propriile proiecte de voluntariat.

Toate cele 10 proiecte vor fi analizate de un juriu format din reprezentanţi MaiMultVerde şi ai Grupului CEZ şi vor fi premiate două dintre ele, unul pentru liceu şi unul pentru gimnaziu. Concursul de proiecte le va da ocazia cluburilor de voluntari să obţină, pentru şcolile în care învaţă, premii în valoare totală de 3.000 de euro, puse la dispoziţie de Grupul CEZ. Rezultatele pot fi urmărite în timp real pe site-ul proiectului, http://www.ecochampions.ro/
 

În plus, cei mai activi patru membri din fiecare şcoală înscrisă în competiţie vor fi premiaţi şi individual prin participarea la o tabără educaţională şi recreativă organizată de partenerii proiectului EcoChampions în vacanţa de primăvară din aprilie 2011. Proiectul se bucură şi de sprijinul Inspectoratului Şcolar Judeţean Constanţa şi al organizaţiei Mare Nostrum.
 
:: găsiţi aici comunicatul de presă


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Contacteaza prin Yahoo Messenger

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More