sâmbătă, 2 aprilie 2011

Voteaza petitia - Lege împotriva aruncării gunoiului pe jos

Lege împotriva aruncării gunoiului pe jos

destinatar: Guvernul/Parlamentul Romaniei
În atenția Parlamentului României,
În calitate de cetățean/cetățeni români suntem sătui de gunoaiele aruncate de... compatrioții noștri oriunde pe stradă sau în natură.Dorim adoptarea/modificarea unei legi care să pedepsească mai aspru aceste gesturi necugetate și lipsite de respect.
De câte ori ați mers prin oraș și ați văzut mizerie pe stradă, chiar și lângă coșul de gunoi?A devenit pură obișnuință, să aruncăm gunoiul oriunde, oricât și oricând... Probabil că de lene sau din comoditate, nu ne ostenim prea tare să il aruncăm în locul potrivit, special amenajat... Este însă un gest absolut imatur! Nu mai există disciplină și respect față de societate și natură, aruncăm gunoiul și pasăm vina pe autorități, de parcă este vina acestora că acel gunoi ajunge sub nasul nostru.Această... mizerie trebuie curățată de la sursă, adica omul, și fără o metodă dură de corecție nu se va conforma niciodată.
Astfel, noi (cei carora le pasă) propunem amenzi cuprinse între 100-500 lei pentru ambalaje și alte gunoaie "mici" și pornind de la 1000 de lei pentru cazurile mai grave.Aceste amenzi pot fi aplicate de organele de poliție locală/comunitară, care observă aceste nereguli sau care vor fi alertate de alți cetățeni.În cazul în care persoana in cauză nu poate sau nu dorește să plătească amenda, acesta va trebui să petreacă ore în folosul comunității, anume curățând gunoaiele de pe jos.
Totodată, autoritățile vor trebui să aibă datoria să asigure coșuri de gunoi și alte forme de depozitare a gunoiului în zone unde este necesar, eliminând situațiile în care cetățenii nu au unde să arunce deșeurile. Pe fiecare stradă, măcar la fiecare 100 metri să fie amplasat un coș de gunoi, la fel și fiecare parc sau spațiu verde destinat oricărei activități să aibă destule coșuri de gunoi.
Acestea ar fi principalele cerințe și idei.
Dorim și sunt absolut necesare aceste măsuri pentru a curața România și a începe să ne curățăm țara atât fizic cât și moral, de a respecta natura și de a ne face nouă un bine în primul rând.

Autor: autorul a ales ca aceasta informatie sa nu fie publica

Semneaza petitia

Vezi semnaturile pentru petitia: Lege împotriva aruncării gunoiului pe jos


0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Contacteaza prin Yahoo Messenger

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More