vineri, 18 noiembrie 2011

RomaniaCurata.Ro: Stimati colegi     
 
Stimati colegi,
 
Ne face placere sa va prezentam platforma Romania Curata (www.romaniacurata.ro) si va invitam sa va alaturati demersului nostru de a crea o larga coalitie de actiune cetateneasca in scopul promovarii bunei guvernari.
 
Alianta pentru o Romanie Curata, care a implinit un an de la infiintare, este un proiect al Societatii Academice din Romania, o miscare civica deschisa oricui - persoane sau organizatii, ONG-uri, sindicate, firme, institutii - care promoveaza principiile bunei guvernari si e dispus sa investeasca munca voluntara sau sprijin pentru voluntari care promoveaza aceasta idee. Proiectul este sprijinit de Societatea Academica din Romania; Freedom House Romania; Alma Mater; Grupul pentru Reforma Universitara; Centrul Roman de Politici Europene; Alianta Nationala a Organizatiilor Studentesti din Romania; Societatea Timisoara; Asociatia Edu-Cer; Centrul pentru Jurnalism Independent; Asociatia Culturala Ariergarda; Asociatia Salvati Bucurestiul; Grupul pentru Dialog Social; Asociatia Pro-Do-Mo; CNS Cartel ALFA; Centrul de Resurse pentru Participare Publica si Academia de Advocacy.
Contributia voastra poate lua orice forma: informatii, sesizari catre autoritatile centrale sau locale, vesti despre abuzurile asupra cetatenilor, stiri/anchete/comentarii despre coruptia la orice nivel, inregistrari audio sau video ori fotografii in care ati surprins situatii care arata abuzul administrativ si coruptia oricui - a functionarului, politistului, a vreunuia dintre multii oameni platiti din banii publici ca sa ne serveasca. Puteti, de asemenea, sa ne transmiteti stiri despre activitatea voastra sau puteti comenta oricare dintre articolele de pe site. Ne puteti scrie despre campaniile voastre de buna practica, pentru ca si altii sa invete de la voi.
Va invitam sa va alaturati comunitatii noastre de pe Facebook (http://www.facebook.com/rcurata) pentru a fi in permanenta la curent cu ceea ce facem.
Romania Curata este o platforma deschisa ideilor si sugestiilor, dar mai ales tuturor cetatenilor care doresc sa semnaleze cazuri concrete de abuz si incalcare a legilor in vigoare. Primim si idei geniale, cantece, slogane sau vorbe de sustinere.
Daca vrem ca Romania sa devina un stat performant, capabil sa atinga potentialul sau in Uniunea Europeana, acest lucru se va intampla doar printr-o alta relatie intre stat si societate, una bazata pe incredere reciproca. Romania Curata are ca misiune construirea unei largi aliante care sa lucreze pentru acest scop, prin monitorizarea si expunerea proastei guvernari, precum si a promovarii guvernarii bune si a celor care o practica.
Pe masura ce ne cunoastem si ne identificam obiectivele comune, va puteti alatura echipei Aliantei pentru o Romanie Curata pentru a impune buna guvernare in Romania.

Astfel, urmarim sa promovam in practica principiile bunei guvernari, dupa cum urmeaza :

* Guvernul este in slujba cetateanului, si nu invers.
* O natiune presupune o comunitate de egali in fata legii.
* Ca tara sa prospere, este indispensabil ca statul sa asigure respectarea legilor si a contractelor in vigoare, incepind prin a respecta el insusi aceste legi si contracte.
* Actul de guvernare trebuie sa fie transparent in toate fazele sale, de la adoptarea unui proiect la implementarea sa.
* Bunurile si serviciile publice se distribuie in mod universal si nediscriminatoriu, fara a favoriza membrii unor partide politice sau grupari de interese.
* Guvernul trebuie sa fie impartial fata de actorii privati si sa asigure conditii egale pentru dezvoltarea tuturor.
* Ca economia sa creasca e necesar ca guvernul sa permita spiritului intreprinzator sa se dezvolte fara ingradire, reducand la minimum costurile birocratice si de operare ale firmelor, simplificind sistemul de taxe si impozite si aplicand fara discriminare regulile si legile.
* Reprezentantii alesi sunt legitimi doar daca si intre alegeri sunt responsabili fata de statul de drept si cei care i-au ales.
* Cetatenii sau firmele care se sustrag de la datoriile lor fata de stat nu insala «statul», ci pe ceilalti cetateni sau firme.

* Statul de drept se poate baza numai pe legi clare, previzibile si care respecta drepturile cetatenesti.
* Prezumtia de nevinovatie se aplica deopotriva cetateanului, ca si statului.
Daca va regasiti in aceste principii, va asteptam alaturi de noi.
Ne puteti contacta la:
Telefon : +40 021 211 14 77
GSM : 0371118282, 0734 780578
E-mail : contact@romaniacurata.ro                                           Simona Popescu
Coordonator ARC2 comentarii:

Masaj erotic Craiova spunea...

o initiativa minunata

Anonim spunea...

Foarte buna initiativa. Uite cum poti sa faci bani din ulei uzat

Trimiteți un comentariu

Contacteaza prin Yahoo Messenger

Twitter Delicious Facebook Digg Favorites More